Warmtepomp bedienen met app

Apps: Easycontroll en Homecom easy

Nefit-Bosch kent 2 interfaces om uw warmtepomp aan te sturen. Deze hebben beiden hun eigen functies, hardware en hun eigen app. Beide producten zijn een doorontwikkeling van de sturingen voor 'gewone' CV ketels en zijn nog (lang) niet uitontwikkeld voor warmtepompen. De functies zijn dan ook nog beperkt. Op termijn zullen de functies sterk worden uitgebreid en  zullen deze 2 apps en koppelingen met elkaar worden geïntegreerd zodat er 1 systeem overblijft. Dat zal naar verwachting nog meer dan een jaar duren.

Easycontroll

  • Via de app kun je voor elk vertrek afzonderlijk de temperatuur regelen mits  je ook de slimme radiatorkranen van Bosch hebt.
  • In de app zie je het stroomverbruik van je warmtepomp en kun je verschillende jaren vergelijken
  • In de app kun je super eenvoudig een klokprogramma instellen voor de warmtepomp
  • Via de app ontvang je direct bericht bij een storing

Vind meer informatie over de Easycontroll op de site van Nefit-Bosch.

Wil je Easycontroll in plaats van de CR10H regeling kost dat inclusief installatie € 375. De Easycontroll is echter ook makkelijk zelf te kopen en te installeren. Op de warmtepomp moet dan in het installateursmenu (menuknop 8 seconden ingedrukt houden) in 'CV-groep 1' de afstandbediening worden gewijzigd van CR10H naar CT200. 

Homecom Easy

Dit systeem is sinds augustus 2023 beschikbaar voor de Compress 3400i warmtepomp en zal op termijn verdwijnen en worden geïntegreerd met de Easycontroll. Er zijn ook maar weinig dingen die je via Homecom-Easy kan doen die niet op Easycontroll kunnen. Homecom-Easy is dusdanig in ontwikkeling dat Bosch op dit moment nog geen document heeft wat de Homecom-Easy precies wel en niet kan. Het is helaas (nog) niet zo dat de instellingen die je op de warmtepomp zelf kan doen via de app gedaan kunnen worden. Om gebruik te kunnen maken van Homecom-Easy heb je de 'K 30 RF - module" nodig. Dat is een stukje hardware met een internetverbinding die in de binnenunit van de warmtepomp wordt gebouwd. Inclusief installatie kost deze module € 475.

Vind meer informatie over de Homecom-Easy op de site van Nefit-Bosch.