Kan ik een specificatie krijgen van de installatiekosten?

Helaas is dat niet zo makkelijk. Het ene bedrijf rekent indirecte kosten toe als opslag op de inkoop, de ander als opslag op het uurtarief en de ander als opslag of vast bedrag op de verkoopprijs. Dat maakt gespecificeerde offertes per definitie onvergelijkbaar. Wij hebben er voor gekozen om het makkelijk te houden en alles in 1 prijs te zetten. Dat scheelt ons tijd en u kan de eindprijs vergelijken met die van onze collega's.  

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van alle kosten die in onze offerteprijs zitten noemen wij die graag voor u; dan begrijpt u meteen waarom het niet zo makkelijk is.

BTW: al onze prijzen zijn inclusief 21% BTW

Appendages: pompgroepunit of Wilo circulatiepomp, buffervat, (koperen) leidingen, inlaatcombinatie, aansluitmaterialen, signaalkabel, stroomkabel, kabelgoten, muurbeugels, bigfoots, koelleidingen, perskoppelingen, afsluiters, ontluchters, magneetafscheider, vuilafscheider, pvc buis en koppelingen voor afvoer, bevestigingsbeugels etc. etc. 

Vaste bedrijfskosten: onderhoud, brandstof, verzekering en wegenbelasting transportmiddelen. Certificeringen STEK, CO, BRL100, BRL6025, lidmaatschap van Techniek Nederland, opleidingen, jaarlijks eiken van apparatuur (rookgasmeters, perstang, koudemiddel manifold, momentsleutels), afschrijving-, onderhoud-, en keuren van specialistische koel- en pers apparatuur. 

Kantoorkosten: accountant, boekhoudpakket, verzekeringen, telefoon, website, marketing, bedrijfsbus etc etc. Ook al deze kosten moeten worden betaald en zijn verwerkt in het tarief. 

Personeelskosten: salaris, pensioen, ziekteverzekering, vakantiedagen, verlofdagen, ziektedagen, opleidingsdagen, sociale lasten, arbodienst.

Uren niet besteed aan installatie: intakegesprek, offertes maken, vragen klanten beantwoorden, administratie, registratie, garantie en nazorg.