Kan de warmtepomp mijn zwembad verwarmen?

Nefit Bosch heeft een speciale module voor zwembaden zodat de warmtepomp ook uw zwembad kan verwarmen. Dit is de 'MP100 module'. U heeft dan geen aparte warmtepomp nodig om uw zwembad te verwarmen. Er zijn echter twee dingen die u moet weten:

1) Via een warmtewisselaar is het verwarmingssysteem verbonden met het zwembadwater. Als de wisselaar (die wij niet leveren en door uw zwembadleverancier geleverd wordt) lek raakt dan komt er zwembadwater (met chloor/zout) in het verwarmingssysteem en dus ook in de warmtepomp. Dit kan onherstelbare schade tot gevolg hebben en dit valt NIET onder de garantie van Nefit Bosch. Als u dit risico niet wil lopen dan zal dit moeten via de garantie inclusief vervolgschade van de leverancier van uw warmtewisselaar. LET OP: Warmtewisselaars van zwembaden gaan meestal kapot als gevolg van slechte kwaliteit van zwembadwater. Bij meeste leveranciers vervalt garantie als u de waarden van uw zwembadwater onvoldoende meet en of onvoldoende bijstuurt.

 

2) De module, de benodigde extra speciale driewepklep van Siemens, sensor, aansluitingen en extra uren kosten circa € 1.000. Een warmtepomp alleen voor het zwembad heeft u al vanaf € 600 exclusief installatie. Omdat dit (bijna) altijd een monoblock is kan deze ook eenvoudig (wellicht door uzelf) en zonder gecertificeerd installateur worden aangesloten.

Door deze twee zaken kiezen de meeste klanten voor een aparte warmtepomp voor het zwembad.